Kansere dair her şey: www.icindeogucvar.com

İmmüno-onkolojik tedavilerin ülkemize kazandırılmasında öncü bir rol üstlenen Bristol-Myers Squibb (BMS) ve Türk Tıbbi Onkoloji Derneği iş birliğiyle oluşturulan “www.icindeogucvar.com” platformu sayesinde kanser hastaları güncel bilimsel bilgilere ulaşırken, farklı tedavi yöntemleri hakkında da bilgi sahibi olabilecek.

Bristol-Myers Squibb (BMS), Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ve hasta derneklerinin de desteğiyle oluşturulan www.icindeogucvar.com platformu, Türkiye’de kanser farkındalığını artırmak, doğru bilinen yanlışları göstermek, immüno-onkolojik tedaviler konusunda hastaları ve hasta yakınlarını bilgilendirmek, beslenme, onko-psikoloji ve benzeri destek tedavi alanlarında kanser hastalarına bilimsel kaynaklar sunmak amacıyla kuruldu. Platformda, uzman hekimlerce kanser ile ilgili merak edilen konulardaki bilgilendirmelerin yanı sıra; beslenme, psikoloji ve tedavi yöntemlerinin anlatıldığı videolar da yer alıyor.

Türkiye’de kanser farkındalığının henüz istenen düzeyde olmadığına dikkat çeken Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Serdar Turhal, TUİK 2017 verilerine göre Türkiye’de her 5 ölümden birinin nedeni kanser. Bu nedenle İpsos ile Türkiye’nin 12 farklı şehrinden 1320 katılımcıyla Türkiye’yi temsil eden bir kanser farkındalık araştırması gerçekleştirildi. Bu yapılan araştırmada gördük ki, Türkiye’de kanser farkındalığı olması gerekenin çok altında. Kanser bu denli sık görülen bir hastalık olmasına rağmen, ne yazık ki toplum olarak farkındalığımız çok düşük diyebiliriz.

Araştırma sonuçlarına bakıldığında, ailelerinde kanser hastalığı olan ve kendisinin de kanser olacağına inanan kadınların oranı erkeklere göre daha yüksek. Erkeklerin kanaatleri ise tüm kanser türlerinin tedavisinde kemoterapinin mutlaka kullanıldığı yönünde. Araştırmada ortaya çıkan en önemli sonuçlardan birisi, bireyler kanser konusunda hekimler yerine daha çok eczacı ve arkadaş çevrelerini bilgi kaynağı olarak görüyor. Bunun dışında araştırmaya katılanlar arasında kadınların kanser ile ilgili bilgiyi en çok TV programlarından edindiğini görüyoruz. Ayrıca yine araştırmanın en önemli sonuçlarından birisi de, yüksek eğitim ve gelir düzeyi ile düşük eğitim ve gelir düzeyi arasında kanser farkındalığı konusunda farklılık olmaması.

Bu araştırma sonuçlarından hareketle, immüno-onkolojik tedavilerin ülkemize kazandırılmasında öncü bir rol üstlenen Bristol-Myers Squibb’in koşulsuz desteği ve Türk Tıbbi Onkoloji Derneği işbirliğinde hem kanser farkındalığını artırmak hem de kanser hastaları ve hasta yakınlarının kanserle ilgili aradıkları doğru bilgileri bulabilecekleri referans bir kaynak yaratmak için www.icindeogucvar.com platformu geliştirildi” dedi.

4 Şubat Dünya Kanser Gününde yayına giren platformdaki içeriklere ulaşmak isteyen herkes bu siteye girerek immüno-onkoloji ile ilgili tüm bu güncel bilgilere erişebilir.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler