Türk Eğitim Vakfı’ndan Adana’ya ’50. Yıl Umut Ziyareti’

1518006489 TEV
1518006489 TEV

‘50.Yıl Şube Umut Ziyaretleri’nin 7.’sini Adana’da gerçekleştirdi.

1967’den bu yana başarılı ve maddi olanakları kısıtlı gençlerin eğitimlerini destekleyen Türk Eğitim Vakfı, hizmetini yaygınlaştırma hedefiyle saha ziyaretlerine devam ediyor. ‘50. Yıl Şube Umut Ziyaretleri’ başlığı altında düzenlenen etkinliklerin yedinci adresi Adana oldu. TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan İğnebekçili, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, Adana Şube Yürütme Kurulu Başkanı Ayşegül Gökçe, TEV bursiyerleri ve Adana’lı bağışçılar ile eğitim dostu iş ve sanayi dünyasının önemli isimleri bir araya geldi.

Adana’da yerel ve idari yöneticiler, bağışçılar ve bursiyerlerle bir araya gelen TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, “Bu güne kadar Türkiye genelinde 250 bine yakın burs desteği sağladık. Adana ve çevre illerde 30 bine yakın sadece Adana’da 8.000 civarı eğitim bursu verdik. Adana’da halen eğitimine devam eden 160 öğrencimiz bulunmakta. Adana Şubemiz faaliyete başladığından bu yana toplamda 14 hibe ve vasiyet bağışçımız aydınlık yarınlara destek verdi’’ diyerek minnetini dile getirdi.

TEV’den 2018’ için yeni şube hedefi

Saha ziyaretleriyle eğitim için daha çok insanın seferber olmasını sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Yırcalı, “TEV olarak Türkiye’nin eğitim vakfı olmak gibi bir misyonumuz var. Bu sene çektiğimiz ‘Geleceğin Adı Umut Olsun’ kamu spotuyla çok sayıda insana ulaştık.’’ dedi. Adana’nın yerel ve idari yöneticilerine TEV’in eğitim faaliyetlerine destek çağrısında bulunan Yırcalı sözlerine şöyle devam etti: “1967’de kurulmuş olan vakfımız 50. Yılını geride bırakmıştır. Yani Türk Eğitim Vakfı yarım asırdır Türkiye’nin eğitimine, Türkiye’nin gencine dolayısıyla ülkenin geleceğine hizmet etmektedir. Bugün vazifede olan arkadaşlarımız ile bu hisler ve bu düşüncelerle hep daha iyisini yapma gayretindeyiz. İllerde şubemiz çalışmalarının desteği olmadan her yıl bu kadar gence eğitim bursu sağlamak güç olurdu. Bugün Türkiye genelinde 12 şubemiz var. Biz Türkiye’nin Vakfıyız. Türkiye’nin 81 ilindeki öğrencilerine burs veriyor ve eğitim desteği sağlıyoruz. Bu yüzden şubelerimizin sayısını gittikçe arttırmak hedefindeyiz. 2018 yılı içinde faaliyete geçireceğimiz şube hazırlıkları içindeyiz. Adana bizim için son derece önemli, potansiyeli yüksek bir şehir. Şubemizin geçmişine baktığımız zaman 30 yıldan fazla bu dinamiğin içinde büyük başarılara imza atmış olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin aydınık geleceği yolundaki çalışmalarımızın sizlerin desteğiyle büyüyerek devam etmesini arzu ediyoruz.’’

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler