Stk’lar için WordPress Sitenizi Daha İyi Korumanın 5 Yolu

web sitesi slider son
web sitesi slider son

 

  1. Kaliteli Barındırma Hizmeti

Çoğu kişinin aklına bile gelmeyen bir güvenlik alanı mevcuttur. Barındırma hizmetinizi sadece fiyat temelli seçtiyseniz muhtemelen 100 ya da 1000 adet başka internet sitesinin olduğu paylaşımlı bir sunucu üzerindesiniz demektir. Barınma hizmeti sağlayan bu platformlar maliyetleri düşürmeye odaklanmaları nedeniyle güvenlik açıkları için yamaları kullanarak sunucularını güncel tutmak için zamanları ya da kaynakları olmayabilir. Bu sunucudaki bir internet sitesinin hacklenmesi ya da saldırıya uğraması durumunda, bu durum sunucudaki diğer siteleri de etkileyebilir.. Bu yüzden, WordPress üzerinde uzmanlaşmış ve güvenlik meselesini ciddiye alan kaliteli bir hosting firması seçmenizi öneriyoruz.

  1. Günlük otomatik yedeklemeler

Halihazırda internet sitenizi günlük olarak yedekliyor ve bu yedekleri güvenli bir alanda mı tutuyorsunuz? Durum böyle değilse, Rus Ruleti oynuyorsunuz denilebilir. Bu tamamen internet sitenizin yenilenmesi gerektiği ZAMAN’la ilgili bir mevzudur; yenilenmesinin gerekli olup olmadığıyla değil. Bir saldırı, kullanıcı hatası ya da hatalı işleyen bir eklenti olsun ya da olmasın… İnternet siteniz çökecek veya kolaylıkla giderilecek bir sorun ortaya çıkacaktır. Günlük yedeklemelerinizi yapıyor ve güvenliğini sağlıyorsanız, günler ve haftalar yerine dakikalar içerisinde yedek alabilir ve bunları kullanabilirsiniz.

  1. WordPress ve Eklentilerinizi Güncel Tutun

Bugüne kadar WordPress’te bir güvenlik açığı varsa bu o sistem sürümünün eski olmasından kaynaklanıyordur.WordPress özellikle yeni güvenlik yamaları ile kendini güncellemekte olup kurduğunuz tüm o eklentileri de düzenli olarak güncellenmektedir (ve evet, tüm bu güncellemeler de güvenlik açıklarının giderilmesi amacını güder). Peki, saldırganların kırılgan bir internet sitesi ararken neyi taradığını düşünüyorsunuz? Evet, bildiniz… Bu, “Hey, sitemizi en güncel güvenlik yamasıyla güncellemedik! İçeri Gelin!” demek gibi bir şey. Bu yüzden sitenizi en son WordPress ve eklenti güncellemeleri ile güncel tutmanız gerekmektedir.

  1. Kuvvetli Şifreler Kullanın

Son 6 yıldır internet siteniz için aynı şifreyi mi kullanıyorsunuz? Ve bu şifre kurumunuzun adının ve internet sitenizi kurduğunuz yılın bir tür kombinasyonu mu? Bu hiç de iyi bir fikir değil. Tahmin edilmesi kolay ve basit bir şifreniz varsa, internet sitenizin hacklenmesi daha kolaydır. Kuvvetli şifreler kullanın! (sayılar, harfler ve özel karakterler içerecek şekilde ve uzun parolalar)

     5. Bir Güvenlik Eklentisi Kurun ve Yapılandırın

Diğer dört adım hakkında konuştuğumuza göre güvenlik cephaneliğinizdeki çok değerli bir diğer silaha odaklanabiliriz. WordPress güvenlik eklentisi. Kaliteli bir WordPress güvenlik eklentisi; bilinen bir çok güvenlik sorunlarını çözmenizi, savunma sisteminizi güçlendirmenizi ve varlığından haberdar bile olmadığınız bir çok teknik güvenlik probleminin icabına bakmanızı sağlayacaktır. Yani bu saldırganların saldırmak için başka bir site arayacakları anlamına gelir. Biz, oldukça beğenildiği, sürekli olarak güncellendiği ve bir çok teknik güvenlik hususlarının uygulanmasını kolaylaştırdığı için iThemes Security Pro ve Wordfence Security eklentilerini  önermekteyiz.

Buradan sonra ne yapabilirsiniz?

WordPress güvenliği hakkında neden, ne ve nasılı öğrendiğinize göre birkaç seçeneğiniz var:

  1. Yukarıdaki tavsiyeyi ciddiye almayın, kafanızı kuma gömün ve sitenizin hacklenmemesini umup bunun için dua edin. 

Lütfen bu seçeneği seçmeyin… Saldırganların sizi bulması an meselesi ve internet sitenizi eski haline getirip temizlemek onu korumaya almaktan çok daha fazla zaman alan ve pahalı bir işlemdir.

  1. Kendin Yap” yaklaşımını deneyin ve sitenizi kendiniz korumaya almak için yukarıdaki bilgileri kullanın.

Bunun için ayıracak büyük bir bütçeniz yoksa ya da teknoloji konusunda bunu yapacak kadar meraklı olduğunuzu düşünüyorsanız, kendinize WordPress içerisindeki ve kendi güvenlik eklentinizdeki tüm yeni güvenlik açıklarını gidermek ve karmaşık güvenlik ayarlarını güncel tutmak için gerçekten yeterli zaman ve enerjinizin olup olmadığını sorun.

  1. İnternet sitenizin güvenli ve sorunsuz olduğundan emin olmak için Sivil Alan Medya Ekibinden destek alın!

profesyonel WordPress hosting firmaları

 

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bize buradan kahve ısmarlayarak destek olabilirsiniz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Haberler